@Such_Saturation,
I'm in Italy to stock up on Liotir and Tirosint and , by chance, I bought the Liebig bovine meat extract ( there is only one ingredient: bovine meat extract ) and just tried it as a home-made broth. Have you ever tried this stuff? It's a concentrated form of vitamins, minerals and protein. When I bought it, I was thinking about Ray's reference about his homemade liver extract....Anyway, I bought it in a Carrefour store.
Prodotti - Estratto di carne - Liebig
http://www.fondation-lamap.org/site...ia/minisites/projet_europe/PDF/liebHistit.pdf
From the link above:
" L’analisi approfondita del brodo di carne gli indica che l’acqua di cottura scioglie la gelatina, la creatina, i fosfati e altri importanti composti, ancora sconosciuti a quell’epoca, mentre nella carne stessa non restano che fibrina e fosfato di potassio, insolubili. Liebig concluse che gli elementi nutritivi essenziali si trovano nel succo e non nella massa muscolare della carne. "
"Alla luce dello stato della ricerca alla sua epoca, le conclusioni di Liebig erano certamente logiche– si dimostrerà soltanto un secolo dopo che il succo di carne contiene delle quantità importanti di vitamine del gruppo B (la riboflavina e l’aciso nicotinico, già citati): possiede dunque un buon valore nutritivo. "
I also bought a refined sea salt from the Carrefour brand wich contains only refined sea salt as well as magnesium carbonate and magnesium oxyde as the only anti-caking agents. I can say for sure that the added magnesium, along with the salt, has a calming, almost sedative, action though its concentration in the product is less than 2%. ( I don't experience such benefit from refined sea salt only).
I'm in Italy to stock up on Liotir and Tirosint and , by chance, I bought the Liebig bovine meat extract ( there is only one ingredient: bovine meat extract ) and just tried it as a home-made broth. Have you ever tried this stuff? It's a concentrated form of vitamins, minerals and protein. When I bought it, I was thinking about Ray's reference about his homemade liver extract....Anyway, I bought it in a Carrefour store.
Prodotti - Estratto di carne - Liebig
http://www.fondation-lamap.org/site...ia/minisites/projet_europe/PDF/liebHistit.pdf
From the link above:
" L’analisi approfondita del brodo di carne gli indica che l’acqua di cottura scioglie la gelatina, la creatina, i fosfati e altri importanti composti, ancora sconosciuti a quell’epoca, mentre nella carne stessa non restano che fibrina e fosfato di potassio, insolubili. Liebig concluse che gli elementi nutritivi essenziali si trovano nel succo e non nella massa muscolare della carne. "
"Alla luce dello stato della ricerca alla sua epoca, le conclusioni di Liebig erano certamente logiche– si dimostrerà soltanto un secolo dopo che il succo di carne contiene delle quantità importanti di vitamine del gruppo B (la riboflavina e l’aciso nicotinico, già citati): possiede dunque un buon valore nutritivo. "
I also bought a refined sea salt from the Carrefour brand wich contains only refined sea salt as well as magnesium carbonate and magnesium oxyde as the only anti-caking agents. I can say for sure that the added magnesium, along with the salt, has a calming, almost sedative, action though its concentration in the product is less than 2%. ( I don't experience such benefit from refined sea salt only).
Last edited: